2013. augusztus 15., csütörtök

Menjünk beljebb az erdőbe...

Van egy hely... Igen, nyolc éve a férjem beültetett a kocsiba és azt mondta: - "Most elviszlek egy olyan helyre, ami tetszeni fog!" És elvitt, és tetszett, mert minden viszontagságunk ellenére ő ismer és tudja nekem mi a jó, viszont is igaz...


És ebben a helyben azonnal megláttam a lehetőségeimet, a feladatomat, ami azóta egyre jobban és tisztábban körvonalazódik. Ez a hely ráadásul tanít engem és emlékeztet : időtlenségre, bizalomra, nyugalomra, türelemre, szerelemre... a férfiakban vetett, oly sokszor elbukni látszó hitemben, mert ez a hely alapvetően teremtő férfi energiáktól hemzseg... tavaly már pár sorban említettem. Dolgom van itt. Szerveztem  Robinson gyerektábort, húsz éves érettségi találkozót és negyedik alkalommal jövünk vissza alkotni nyitott szívű barátokkal. Az életem részévé vált, így nem túlzás azt hiszem, ha azt mondom: - "Szívem egy újabb kis darabját hagytam itt!"


Kevesen ismerik személyes adalék történetem: huszonéve a szomszédos Nyalka-kishegy tizenháromban volt anyuméknak egy hangulatos háza , amikor még Győrben laktunk a panelrengetegben és hétvégente ide jártunk feltöltődni, kapálni, házat újítgatni. Meghatározó élmények voltak ezek és éppen tizennyolc éves koromban határoztak úgy szüleim, eladják a házat, a lakótelepről csanaki kertes házba költözés után, nem maradt kapacitásuk rendben tartani. Sokat sírtam emiatt, de érzetem, a környékre visszajövök egyszer... és másokat is magammal hívok: - "Kisnyalka visszavár!" 


Egyre többen jelzik felém, hagyjam már azt a fakanalat és üljek vissza szépen a varrógépemhez, a gyapjú szálakhoz, meg a  cérnákhoz. Jó itt nekem a konyhában, színekkel operálok, a látványon felül ízek és aromák keverednek, felfokozott érzelmi állapot, tudni szükséges a sorok között olvasni;-) Az egész élet egy terápia, önmagunk megismerése a világ tükrében, nekem a vegán ételkészítés ebben az évben lényegesen többet hozott a konyhára, mint bármi más;-) 2013 színe a divatban a smaragdzöld, de itt a piros, hol  a piros? Tartsatok velünk minél többen 2014-ben is!Több képet itt találsz.


Nincsenek megjegyzések: