2013. augusztus 20., kedd

Éttermesdi játék

Kajáról fogok írni ismét. Nem tudok másról. Zöld múzsás homlokon csókolós korszak ez, hidd el nem gond ha most elkattintasz innen, de a nyitottságodra apellálok... maradj!

Restaurant Day, még mindig sutának és félreérthetőnek érzem az elnevezést, de az összefogás és alulról építkezés, amiről szól a legelképesztőbb élményeket tudja nyújtani. Második alkalommal nyitotta meg stábunk egy napos vegán éttermünket családi házunk udvarán. Egyikünk sem vegán, sőt húsevők is vannak köztünk. Meglepő? Innen nézve egy cseppet sem. A munkánkat ugyanis a csapatszellem köti össze, amiben finoman egymáshoz csiszolódva megadjuk mindenki számára a változás lehetőségét. Ez a vegán együttműködés állatvédelmi kirohanásoktól, kozmopolitán sznobizmustól, testem mutogatós divathullámtól, szellemi ideológiáktól mentes, a természetesség, megbízható friss alapanyagok, zöld fűszerek, színes étkek, kreatív főzés, mosoly és nevetés ami összetartja... és a nyitottság. Amennyire a vendégeinket ismerjük, ők is éppen úgy nyitott szívűek, mint kis csapatunk, az új ízek utáni kiváncsiságuk kielégítésére térnek be hozzánk.
Ez a békesség olyan jó és megnyugtató, harcoltam én különféle elvek mentén már éppen eleget;-)


Májusban nevén neveztük  a gyereket, majd a Zöld Múzsákhoz párosítottunk két színt... az ég kékjét, a növényzet zöldjét... valahol a kettő között helyezkedünk el a színes étkeinkkel. Idén a  kisnyalkai táborban irodalomtörténész barátnőmnek egy pillanat alatt kipattant a fejéből a Zöld Múzsa logója. Belelátható az ördög vasvillája,  a férfi és női principium találkozása, de amondó vagyok, nem mindig  szükséges megmagyarázni a leírhatatlant. Szülőanyja a zeneiséget, az étkezés rítusát és a tulipánrajongásom gyúrta össze szimbólummá, de mindenki számára megadatik, hogy azt lásson bele, amit csak akar. Alapvetően intuitív módon működik a Zöld Múzsa, fenntartás nélkül örömmel fogadtuk a csillagközi alkotótáborban fogant jövevényt;-) Idővel még csiszolódik grafikája, most egy dekorgumis nyomda segítségével rákerült a batikolt tányéralátétekre, szalvétákra.ZÖLD MÚZSA vegán étterem
menüsora

 frissítő ital: ~ bodzabogyó koktél jéggel

levesek: ~ kapros uborka a'la kert
        ~ kék szilva krémleves

                                    főfogás: ~ cukkini pogácsa, fűszeres tűzdelt zöldségekkel,
                                          tarka rizzsel, ehető tálkában salátamixxel

               desszert: ~ vén asszonyok nyara pohárkrém
              ~ csupa csoki a'la Panka

Szeretnétek recepteket?
2 megjegyzés:

artinko írta...

A szeretettel teli kreativitás árad ebből a projektből is. Színes is kerek is.
Miért is kérnél elnézést miatta?
Puszi, Anikó

Colette írta...

Keresem hol kértem elnézést... talán a következő bejegyzésbe... vagy a sorok között bújkál?:-)Talán csak magamtól kérek elnézést, vagy a varrósarkomtól, mert egy ideje hanyagolom, de azt hiszem az augusztus aktív nyaralással telt a konyha körül és úgy érzem sikerült végre kikapcsolódnom azzal, hogy valami másba bekapcsolódtam. Köszönöm ha érzékeled az örömteliségét!