2013. május 4., szombat

KertÉSZek

Nyilván nem vagyunk azok, sem a férjem, sem én. Fejenként legalább egy falusi nagymamával rendelkezünk, de a városi műveltséggel terheltségben nevelkedtünk, konkrétabban panelház hatodik emeletén. Tizennégy éves voltam, mikor (végre ) élhetőbb környéken, Győr kertvárosi részében vettek a szüleim családi házat és szinte csodával  határos módon  pár utcával arrébb mi is találtunk fészekrakásunkkor egy ár/érték arányos és számunkra is megfizethető muglit, ami hamarosan száz éves szülinapját ünnepli. Sokáig úgy gondoltuk, mert volt ami támogassa ezt a gondolatot a fejünkben, hogy mással is el tudjuk ütni a szabad perceinket, mint  a kertbe kapálás és gazolás, így az építkezés befejeztével  térköveztünk és füvesítettünk ezerrel, kertünk fáktól és tujáktól hemzseg, ami szép és jó ( sok madár lakik benne), csak nem éppen hasznos. Pár éve már ott tartottunk, gyeptéglát ajánlgattunk palántáért cserébe. Ettől persze még nem értettünk továbbra sem a kertműveléshez, de a játszóteret mindenesetre felástuk hozzá.



És a vegánság magával hozta, még több föld kell, még több zöldség. Felkaptam a fejem, amikor megláttam az alábbi cikket, ami tartalmazott egy mintakertet  130 négyzetmétereset, négytagú család zöldségellátását biztosítva ( persze ez statisztikai adatok alapján lett belőve ). Belevágtunk idén is... a cél annyi, hogy a tavalyinál több féle zöldségünk legyen és a zöld fűszerek palettája is bővüljön. Ha beválnak az ágyások, talán a férjem is megbékél és feladja a hosszú sorokhoz ragaszkodás elvét;-) Nálatok hogy megy a kiskertművelés? Fontosnak tartjátok, hogy legyen egy kis hazai? 









6 megjegyzés:

Szerafina írta...

hajrá-hajrá, sok sikert! :)

Feszter írta...

én is sok sikert kívánok, és örömöt, mert a munka mellett az is lesz ám bőven :)

Nia írta...

A vegánság egy életforma :)Engem még a vasárnap reggel is a ketben talál időnként:) Imádom azt enni amit termelek. Igenis fontos a hazai, ha nem műtrágyás és permetes. Gyertek el Misivel valamelyik nap, gyönyörűségeim vannak: lestyán, citromfű, menta, bazsalikom...

Colette írta...

Köszönöm, jártam a blogodon és láttam hasonló cipőben járunk!

Colette írta...

A zöldségek mindenhol örömforrás, a kertben is és a tányéron is!;-)

Colette írta...

Szia Nia, megyünk, csak a mikorral vannak mostanában gondjaim... de érkezünk!