2013. március 2., szombat

Luna

Szimbológiával kelek, fekszek (asztrológiában jártasok tudják, hogy egyes házas holdnál nem olyan különleges Lunának keresztelni egy új alkotást )... így semmi csodálkozni való nincs, ha minden mindennel összefügg. Szepes Márián nőttem fel, jajjj valamiért nem a Rejtő Jenő humoros, rövid és célratörő mondatait vonzotta be érdeklődésem, helyette viszont mindent elolvastam Szepes Mária dagályos nyelvezetű "ezoterikus" irodalmából. Ez van, mi emberek fura módon rokonok és egymásnak idegenek is tudunk lenni, a közte lévő árnyalatokról nem is beszélve. 

Tavaly álmodtam meg a Luna kollekciót... önazonos alkotás ( mondaná rá Rita barátnőm)... olyan amibe belehorgoltam önmagam. Úgy éreztem, nem mindennapi darab került ki kezem közül, de a nagy magyar valóság közepette a visszajelzések teljesen magam alá sodortak. Olyannyira, hogy a zöld Luna Verde és a piros/lila színkombójú  Purpura Luna után a kék Luna Mareát már be sem fejeztem, hanem a sarokba hajítottam, bedobtam a durcit. 


Luna Verde

Magam sem tudtam kire haragszom ( leginkább magamat korholtam ), hogy mi a fenének kell nekem a XXI-dik század kézművészeti ringjében egy nagy élőmunka igényű, 100%-ban handmade produkcióval előrukkolni, és a sikert éhezni. Elismerés volt egy szűk közönség részéről, de a siker nagy ívben elkerült, persze most vitát indíthatunk egyben a siker fogalomköréről is. Táskát még annyi embernek elviekben nem adtam el, mint a Luna Verdét... amerikai vevő is akadt rá, aki aztán a kutyája hirtelen megbetegedésére hivatkozva állt el a vételtől. Szóval olyan volt az egész légkör a Lunák körül, mintha el lennének átkozva, de legalábbis varázslat történne velük. 


Purpura Luna

Aztán karácsonykor az Angyal;-) ( férfi nemű és névazonos ) bekopogtatott hozzám és elvitte egy nagyon kedves törzsvásárlómnak a Jézuska fája alá a Verdét, oldódni látszott a jég. Egy hete másik nagyon kedves támogatóm részéről érkezett kérés, szeretné birtokolni a Luna Mareát, ha előkaparnám a sarokból és befejezném. Hogy ez a Lunás történet kerek legyen és egyben lezárt is részemről, úgy döntöttem, a Purpura Luna az enyém lészen, ahogy kitavaszodunk használatba veszem, hiszen színei teljes egészében belső ízlésvilágom kivetülése. A szájízem továbbra is keserédes, kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy amikor ránéztek a Lunákra mi jut az eszetekbe? Hordanátok-e? Ha igen, akkor milyen alkalmakra, mert a forma nekem nagyon bejövős, hihetetlen nőies design... és a látszat ellenére, nagyon sok minden belefér... a kiló krumpli és a lityi tej kivételével.  Minden vélemény számít jeligére!


Luna Marea

8 megjegyzés:

Monaline írta...

Nekem nagyon tetszenek, különlegesek.

Ilona írta...

Nekem is tetszik, nagyon is, nyáron szuper darabok.

Kormi írta...

Colette! Abba ne hagyd! Szerintem nagyon helyesek, különlegesek! Nekem a Luna Verde a kedvencem! Jön a tavasz, a nyár! Rá fognak mozdulni a hölgyek! :))

Judit Eszter írta...

Tovább, tovább....nagyon egyediek, finomak, a zöld nekem is a kedvencem!!!

Szilvi írta...

Talán azért nem jött annyira be, mert ez nem egy munkába járós táska. Gondolom azok népszerűbbek.Én is inkább nyáron tudnám elképzelni délutáni laza nézelődéshez, sétához,fagyizáshoz. Segíthet még ha készítesz egy konkrét összeállítást mihez is lehetne hordani.Ruha, cipő, kiegészítők. Sokszor én is elmennék egy-egy darab mellett, de ha egyben látom őket bizony megakad a szemem és jön az érzés. Kell!

csevi írta...

Nekem nagyon bejön ez a fazon. Csak nem kicsibe hordanám mert én folyton tele vagyok. :)

Névtelen írta...

Bár tetszik a táska (különösen a zöld színösszeállítás!), én félteném, hogy esetleg nagyon kényes. Nem piszkolódik nagyon hamar a fonal külseje? Mivel majdnem mindig kisgyerekkel vagyok, nekem a hátizsák vagy a mellkason keresztben viselhető táska a praktikus, de őszintén szólva soha nem volt ilyen rövid fülű, csak kézben vihető táskám (mivel eléggé szétszórt vagyok, mindig attól tartanék, hogy letenném valahol, és ottfelejteném). Tehát a táska célközönsége nem én vagyok (már csak azért sem, mert az én táskámba néha tényleg bele kell férnie a tejnek meg a krumplinak).
Szerintem azoknak készül ez a kollekció, akiknek minden táskájukhoz megfelelő színű cipőjük és ruhájuk van, és alkalom is adódik, hogy viseljék (nyáresti szabadtéri koncert vagy előadás, városnézés, múzeumlátogatás). Rejtély, hogy mért nem viszik, hiszen létezik ez a réteg...
Erzsi

Colette írta...

Kedvesek vagytok, de azt hiszem semmi olyan nem hangzott el, ami arra késztetne, hogy szülessen egy negyedik Luna is mostanában... alszik egy időre akkor ez a számomra nagyon kedves táska, majdan átlényegül akkor, amikor elérkezik a megfelelő pillanat, azt pedig rábízom a nálam magasabb erőkre, mint ahogy életem nagyobb horderejű döntéseit is... és ez így van jól;-) Köszönöm.