2012. január 10., kedd

40 fokos lázban égek...

... de ne tessék mindjárt a legrosszabbra gondolni:-) Munkaláznak hívják ezt a nyavaját, így aggodalomra semmi ok. Mellékhatásaként kialakult a VAN MÁSIK JÁTÉK, mert nekem a hozzászólásokból úgy tűnt, hogy a baktusimádatom, ha nem is egyedülálló, de mindenképpen ritka példány. Életbe lépett hát a B variáns, azaz legyen norvég specialitás helyett valami igazi hungarikum. Nagyon egyszerűt szerettem volna, olyat, amibe egy kezdő kötő is lelkesen belevág.  


Döme is segítségünkre sietett a bemutatásban ...

Nagyon szép minták, modellek keringenek a neten kötés témakörben is, de néha elrettentő mennyiségű fonal és energia szükségeltetik a kivitelezéshez. Sokat nézegetem őket, de mindig  "savanyú a szőlő" érzéssel zárom be a képeket. Nem jó érzés ez:-) Ennek ellensúlyozására egy olyan kötős játékra hívlak, ahol biztosan sikerélményben lesz részed. Tudsz kötni sima és fordított szemeket? Akkor már nyúlhatsz is a kötőtűért, mert ez a Te projekted:-) Az egész abból indult ki, hogy három dolgot nagyon szeretek, remélem Te is?!

1. a nagyon hosszú kötött sálakat
2. a sima kötés textúráját, ez már-már szerelem
3. gyapjú és pamut fonalak keverését:-)
... a + egy ráadásról most nem beszélünk, az természetesen a SZÍNEK!



Már csak egy nagyon vékony ( pl. 2.5-3-as) és egy legalább öt számmal nagyobb kötőtűre van szükség.
Nálam ebben az esetben  nagy szerencséről beszélhetünk, mert éppen van egy 8-as tűm:-)
A képek láttán nem kell megijedni, a sál ugyan egy csősál, de nem csőbe sütve  kötve. Nyitottan fogjuk elkészíteni, és utána dolgozzuk majd össze, mindenki a saját jól bevált módszerével, de majd az enyémet is elárulom, ha már itt lesz az ideje.



A sál 1-99 éves korig bárkinek ajánlott, mackóknak is szükség esetén:-) Nekem is lesz hamarosan egy, 
narancsSÁLga színben... Na ki az aki velem tart? Kezdő kategóriában egy sál megkötésével lehet majd benevezni, haladó kategóriában pedig szetté fejleszthető, sapka és kesztyű társításával... ami a több tudás mellett több fonalat és időt is igényel, így aztán nem kötelező:-) Jöhet a JÁTÉK?... leírással, logóval, határidővel, ösztönző cukorkákkal, stb? Akik már beleélték magukat a baktusba, ne keseredjenek, az előkészített fonaluk ehhez a sálhoz éppen olyan jó lesz... mert maradékból dolgozunk ugye?


14 megjegyzés:

Krizantám írta...

Igeeeeen!
Itt a helyem! :-)))
Ultra(újra)kezdő, első-sálas-kategóriában indulnék... ;-)
Köszi Colette!

Sidney írta...

Bom dia, lindo cachecol, adorei a idéia, parabéns, bjs.

Monka írta...

Soha életemben nem kötöttem semmit, leszámítva egy gyakorló 2 x 4 cm-es darabot, miután anyukám megmutatta a sima szemek kötési módját. Így is jöhetek? :D

Colette írta...

Kriszta, ez szuper!

Monka, szerintem, ha 20 szem ide-oda kötése megy, akkor a sál egy jó gyakorló darab lehet! Várunk!

Colette írta...

Sidney...Muito obrigado!

napraforgó írta...

Colette, neked azt kell válaszolnod, hogy obrigada.... mivel nőnemű vagy:)))

Colette írta...

Hát azt nem tudhatom, mert fordítóval ment:-)... portugálul sem tudok, de szerintem Sidney ezt el fogja nézni nekem:-)))

csevi írta...

Puff! Nagyott puffantam. Hogy fogok én részvenni ebbe a játékba? Most kerültem abba az állapotba, hogy beleugranék fejest a kötésbe horgolásba. E helyet siránkozni tudok, hogy annakidején nem tanultam meg a kötés a nagymamámtól. Igaz akkor még csak 14 voltam. Csak a lusta kötést tudom. Karácsonyra ia ezzel kötöttem sálat azzal a különbséggel, hogy 3 különböző fonaltípust váltottam, de egy kötőtűvel. Hatása hasonlít a tíedre a hol karsú hol dundi kiadását nézve. Jelenleg zoknikötöt bírtoklok és zokni kötésén kívűl most kezdek kisérletezni, mi másra használható. Szóval el kell járnom egy kötő tanfolyamra, vizuális alkat lévén élőbe sohajtanám tanulni, nem internetten. Szóval e játékról lemaradok, de nem ki. Addig is valahogy megpróbálok kötni tanulni. és bambulni más munkáit.

Erika írta...

Én is jövök! Valahogy a kötéssel nem bírok nagyon közeli kapcsolatba kerülni,pedig nagyon tetszenek a kötött cuccok - a sima/fordított szemeken túli világ kapui mindig zárva maradtak előttem. Úgyhogy egy sál az pont jó lesz nekem. Pedig a másik posztodban a baktusok is nagyon csábítóan néznek ki, de oda nem mertem jelentkezni, mert a hol/hogyan kell szaporítani/fogyasztani résszel nem igazán vagyok képben. :-(

Colette írta...

Csevi, próbáld meg felvenni a fonalat:-)))

Tyto, ez még a baktusnál is egyszerűbb, már készítheted a fonalat és a tűket... hamarosan jövök! Semmi szaporítsá, és mégis bővül és szűkül:-)))

PannaKotta írta...

Na akkor ideje ismét elkezdeni azt a sálat, amit a gyerekkel még karácsony környékén kezdtünk el kötni :D bár vékony kötőtűm nincs :/
(na meg folytathatnám azt a csavartmintás sálat is, amibe belefogtam, legalább tíz év kötésszünet után, úgy, hogy sose voltam nagy kötőtűtrükköző :D)

Holnap írta...

:) Megkötöttem a baktust.
Nincs több izgalmas színű maradék fonalam... de csak kitalálok valamit. ;) Nagyon tetszik a sál(minta- ötlet).

Anna írta...

Hamarosan végzek egy maradék fonalból készülő lábszárvédő-sapka szettel és ha a maradéknak marad maradéka, elkészítem ezt a szuper sálat:)

Névtelen írta...

Szeretnék én is jelentkezni a közös, évszakokat átívelő kötögetésre. A facebook oldalamon meg is osztottam.