2011. november 22., kedd

Bolygók:-)

Türelmetlen vagyok. Ha valamibe belekezdek, látni akarom a végeredményt a lehető leggyorsabb úton. Ez feszültségeket okozott bennem és már nem mindig tudtam ezeket a negatív energiákat jó útra terelni. Ekkor azt gondoltam: változtatok. A változtatás abban állt, hogy amikor a készítés/ alkotás során megéreztem a kényszerűség mummusát, azt, hogy most nem igazán jön a kielégítő megoldás, akkor félretettem egy-két órára, napra, hétre. Az idő pedig jótékonyan nekem kezdett dolgozni, amint a görcsösség megszűnt új  felszabadult gondolatok születtek. 

Így voltam ezekkel a fonalas gömbökkel is. Egy kosárnyi összekuszálódott fonaldarabot tartogatok már a nyár óta, hogy jó lesz valamire. A fonalas csigáimnál sokszor levágok olyan darabokat, amikből aztán mégsem lesz akkor és ott semmi:-) Aztán csak gyűlnek, gyűlnek... míg ki nem folynak a tartóból. Előszedtem a színes festett hungarocell golyó fenyődíszeket, ha már újrahasznosítás, akkor idén végérvényesen megújítom őket... 
Az alap ötlet, hogy vastagon bekenem tapétaragasztóval a golyót és beborítom a kisze-kusza fonalakkal, ez gyorsan jött. Ezután egy spulni cérnát elkezdtem szorosan rátekerni. A ragasztó jól átitatta a fonalat, így amikor megszárad, bombabiztosan golyókat kaptam. Aztán itt megtorpantam... semmi gondolat nem jött... többször a kezembe fogtam, megtapogattam őket, de semmi. Nem volt más, elérkezett a félretevés pillanata és vártam, vártam, vártam... gyakoroltam a türelem erényét:-)

...és pihentek a golyóbisok, egészen ma délelőttig, amikor is egy hirtelen felindulásból bolygót varázsoltam belőlük vagy két tucat nemezgolyó félbevágásával.  Kellett rá és kész... nekem kellett! 







12 megjegyzés:

Szemkép írta...

terápia felsőfokon...:)

Szabó Zsófia írta...

Annyira nagyon szép! Igazán Colettesre sikerült! :o)

Colette írta...

Nem csak türelem terápia volt, de a másik nem publikus!

Köszi Zsófi... bár ezt a "colettes" jelző nekem nagyon idegen... inkább csak maradjunk abban, hogy most éppen ez jött belőlem, ebben a formában... ha nem gond:-)

Fércművek írta...

Tetszik ez az univerzum. :)

eszterda írta...

hú, ez nagyon jó, ötletes, hasznosítós, szép!:)

orsolya vanessza kiss írta...

WOW ! :)

Ányi írta...

Nagyon jópofák lettek és szerintem nekem nemezgolyók nélkül is tetszenének :))Úgy komolyabb lenne, így bohókásabb (na, nem mintha én annyira komoly lennék D )

Bogi írta...

Olyan kis vigyorbogyók. :D Furcsa hirtelen ez a sok szín, de nagyon tetszik. :D

csigaszabo írta...

Colette diszkógömbjei :))
(ne utálj, nem gondolom komolyan)
Tényleg nagyon vidámak. Talán a nap is hamarabb feljön, ha ezeket lógatod az ablakba!

Colette írta...

Köszi, hogy szóltok hozzá... örülök, csak iszonyú fáradt vagyok... jó éjt!

Hunszil írta...

Hát pihengess é stöltődj fel valahol menj egyet sétálni igyál egy jó teát...

Aledi írta...

Nagyon jó, teljesen odavagyok tőle!