2011. augusztus 24., szerda

Hármat számolok...

... és ez itt az igazi blogszülinap. A múltkori "kampányszerű" a Facebookról szólt - köszönöm ennyi -, de gondolom Mirci ezt egy cseppet sem bánja:-) Már éppen három napja latolgatom a közzétételt. Ki tudja, nem volt rám jellemző ez a megfontoltság. Kellett hozzá Rachel - a TAFA részéről -, egy kis elterelő hadműveletnek, ami  jelként érkezett, hogy felébredjek egy  álomból, de nem foglak terhelni kedves olvasó a szimbolikus gondolkodásommal. Két napja angolul levelezünk, ami tőlem azért elég különös teljesítmény. Az égből pottyant meghívása mindenesetre utóbbi időben magamhoz intézett kérdéseimre egyszeriben megadta a választ : neked más dolgod van ezen a Föld nevű bolygón:-)
És higgyétek el az elefántcsonttorony nem egy rossz hely ... én ott találom meg az ÖRÖMÖT, a MOZGÁST, a LELKESEDÉST... amelyek éltetőim és mozgatórugóim. Szeretném ha tudnátok hogy bár tisztában vagyok vele, hogy sokan nem tartanak művésznek, minden lélegzetvételemmel a művészetet pártolom. Autodidakta módon, azaz nincs papírom róla, de 20 éves koromban léptem rá a művészi önképzés útjára, és arról kisebb-nagyobb kitérőktől eltekintve a mai napig rajta járok. 
Három évvel ezelőtt mint háromgyermekes ( kisgyermekes)  anyuka kezdtem blogolni, de ezt ma már mindenki tudja, ez a magamra aggatott státusz egy kegyes hazugság volt, mint ahogy még jónéhány. Elkötelezettségemet az alkotás művészi szintre emelésére, nem fogadta mindenki kitörő örömmel. Erre rossz vagy egyszerűen csak nem helyénvaló kommunikációmmal többször is adtam okot. Elnézést mindenkitől, akit valamilyen formában akaratlanul megbántottam. Sok kedves barátság szövődött itt a valóságközeli térben, amiért viszont végtelen hálás vagyok. 

Valaki egyszer azt mondta/írta nekem, hogy nem lepődne meg, ha fizetőssé válna a blogom. Ezt persze nem is értettem/értem most sem, és nincs ilyen szándékom. Ami talentumot kaptam odaátról, az nem az enyém, birtololni nincs módom. Mostanában a vevőimet is támogatónak hívom és a számlámra érkező összeg sem más, mint a részükről érkező támogatás, amire nagy szüksége van a családomnak, a gyerekeimnek. 
Amit elértem eddigi életem során egyetlen receptnek köszönhetem: a fejemből kipattanó ötlet nyomán azonnal cselekszem. Persze volt rá példa, amikor ez az Isteni szikra balul ütött vissza, de hát ilyen az élet, vannak benne jó és rossz cselekedetek, amit fontosnak tartok, hogy tudjunk magunknak és másoknak is megbocsájtani. Ennyi volt dióhéjban, ami belém szorult három éve, kifejezetten jól esett kinyilatkoztatni. 


Egy adok-kapok virtuális zsábamacska játékra hívlak, talán a mai helyzetben/világban kérni már nem szégyen!
Készítettem 30 zsábamacskát, amelyek mindegyike egy általam közvetített szóval van megjelölve.
Ismerősek lesznek ezek a szavak, biztos vagyok benne:-) Betűrendbe állítom őket, a könnyebb áttekinthetőség végett. Minden zsákba elrejtettem egy kezeim között született alkotást. Amennyiben szeretnéd támogatni a blogomat és vele együtt az általam közvetített művészetet, nincs más dogod, mint az általad választott szót hozzászólásban megírni. Ahogy gyűlnek a hozzászólások, igyekszem a már választott zsákbamacskák nevét a listán áthúzni, lásd a listán a colettecolor -t. Így talán megkönnyítem a dolgotok:-)
A támogatásod abban áll, hogy a választott zsákbamacska ellenértékét + postaköltséget, ami jelen esetben 1000 Ft + sima levélként 300 Ft, ajánlott levélként 500 Ft postaköltség, egy általam megadott számlaszámra eljuttatod. 


Ízelítő a zsákok tartalmából 



...és a választható zsákok...

-ANGYALSZIGET

-BONZSÚR MÁDÁM

-BÖLCSEK KÖVE

-BŐRLEVELECSKE

-COLETTECOLOR

-CSIPKEFÜGGÖNY

-ESŐKIRÁLY

-ÉLETIGENLÉS

-ÉLETVIRÁG

-FONALCSIGA

-FORGÓSZÉL

-GUBANCVIRÁG

-HANGULATBONBON

-HÉTSZÍNVIRÁG

-JAPÁN CSERESZNYE

-KULTÚRA MIX

-LABDAVÁROS

-LABDARÓZSA

LÉLEKMADÁR

-MESEFA

-MESEKAVICS

-MESÉS KELET

-MOHAPÁRNA

-NÉMA TULIPÁN

-RÓZSAÉK

-RÓZSAKERT

-SZEDERINDA

-SZIVÁRVÁNY

-SZÍVDOBBANÁS

-TULIPÁNFA

-VIRÁGESŐ

Aki meg szeretné őrizni az aninomitását 
és így  szeretne támogatni, kérem szépen, hogy e-mailt írni szíveskedjen.

KÖSZÖNÖM -ha egy zsákbamacska választásával támogatsz- ELŐRE IS!


37 megjegyzés:

ursa minor írta...

Úgy tűnik elsőként - bár a moderálás miatt nem biztos :) - szeretném a hangulatbonbont megjelölni, hiszen mint már korábban is jeleztem egyszer, számomra ezek jelentik elsősorban Colettet - és az ő művészetét, no persze még sok más egyéb mellett;)
Köszönöm és továbbra is ilyen alkotókedvet kívánok Neked! :)

colette írta...

Még éppen itt vagyok, és nagyon köszönöm neked. Írj kérlek egy e-mailt ide a választott szóval:-)
ludvig.nicolette@gmail.com

Pár napja nincs moderálás megint:-)

HEra írta...

Én szeretem ezt a Colettet! -így, ahogy van! Tetszik amit csinál és alkot! Ma véletlenül...;) korábban ültem géphez! A lélekmadarat szeretném!

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Én a Gubancvirágot szeretném. Ez a szó most eltalált. Meg az írásod is. Talán egyszer nálam is lesz hasonló bejegyzés :) Emailt is kell írni?

Niksu írta...

Kedves Colette!

Én szeretem azt amit csinálsz, ahogy csinálod!
Ha lehet, én mesefát választanám!
Írok e-mailt is!

Éva írta...

Kedves Colette!

Én nagy csodálója vagyok a munkáidnak, szerintem csodaszépek. Némi vacilálás után a választásom az Angyalszigetre esett. Intézem a további támogató lépéseket. :-) Legyen szépséges napod!

Éva

horimarika írta...

Lehet kettőt? Mohapárna és Mesés kelet... valahogy ezek most kellenek nekem. Egyébként nekem van Colette táskám, amit rendszeresen használok és imádom. De az a táska valahogy nem csak simán egy kézművész által varrt táska... annyira nagyon szép munka. Annyira precíz és tökéletes! Köszönöm

Ányi írta...

Én is szeretnék választani - szederinda a kedvencem és ez nagyon eltalált, ha megadom a 'titkos' e-mail-címemet, ami így kezdődik: eperinda, te sem csodálkozol rajta :)))
Amiket írtál előtte: nagyon elgondolkodtató és meg kell valljam, bár takarózol ilyenekkel, hogy nincs papírod róla, te is tudod, nem ez a lényeg! Aki így születik, annak nem papír kell, hanem lehetőség (textil) a kibontakoztatáshoz. Szívből örülök, hogy neked sikerült! <3

Ági, aki főz írta...

A Fonalcsigát szeretném választani!

És még sok-sok 3 évet kívánok neked! Meg nekünk, hogy gyönyörködhessünk a színeidben.

Névtelen írta...

Kedves Colette!
Boldog blog-szülinapot!
És bár ez a világ "személytelennek" tűnik, azért mögötte igen sok érzés és lélek lakozik. A papírok pedig olyan viszonylagosak ,olvastam már hiteles és hiteltelen irodalmat is..... :-)
ha lehet a mesekavicsot és a szívdobbanást választanám! Előre is köszönöm! és írok e-mailt.Erika

Teklagyöngy írta...

Nagyon tetszik az ötlet és a szivárványt szeretném!

Fércművek írta...

Nekem már vannak szépségeim tőled, de akkor nem engedted, hogy "támogassalak", úgyhogy most mindenképpen szeretnélek. :) A bőrlevelecskét és a mesefát szeretném, hogyha lehet.

Monica írta...

Labdarózsa, labdarózsa, labdarózsa!!!

Először a mesés kelet kerített hatalmába, de aztán rájöttem, hogy azzal már megtámogattalak :D

Mázsa Viki írta...

Én az életvirágot szeretném!!!

Monica írta...

Azt nem írtad, hogy csak egyszer lehet támogatni, úgyhogy én még szeretnék neked segíteni.

Japán cseresznye

Éva írta...

És ha lehet még, akkor a Hétszínvirágot és a Néma tulipánt is szeretném. Mert olyan szép nevük van. Mert hogy nem csak egyszer lehet támogatni a művészetedet. :-)

erabera írta...

Ha jól olvastam a Virágeső gazdára vár. Lehetnék én?

PannaKotta írta...

Ajjaj, itt sietni kell, úgy látom :) És az ötleted egyébként nagyon jó, lehet, hogy majd egyszer, maaajd majd én is csinálok hasonlót, ha nem kopirájtos :)
Viszont a listám szerint a tulipánfa még gazdára vár, én azt szeretném :))
(E-mailt is kell írni?)

Colette írta...

Lányok, nagyon meg vagyok hatva... de ezt szavakban én nem tudom leírni... majd textilbe öntöm:-) Ölellek mindannyiotókat, és küldöm majd az e-maileket.
Szép napot: Colette

Colette írta...

...és áthúztam amiket választottatok, így talán könnyebb átlátni.

HEra írta...

Az esőkirály rám vár még! -szeretném őt is! Remélem elmossa a "buta" gondolataid! Rendkívüli hatással bíró, alkotó művész vagy!

Colette írta...

Agymosás kéne itt Era:-)... kedves tőled! Üdvözlet a TAFA-ban... majd írok mailt.

Csilla írta...

Drága Colette!
ÉLETIGENLÉS újra!!!!!
És: RÓZSAKERT.
Ölellek sokszor: Csilla

böpörö írta...

Majdnem lemaradtam...
Akkor a mohapárnát, ha még lehet, őt kérném:)
Egy nem szokványos játék egy nem szokványos nőtől... ezért szeretünk:)

soli írta...

Mohapárna és Csipkefüggöny! Ha már két lány van. Szívesen támogatunk! Lilla Réka Bori

Halász Csilla írta...

Írnál bővebben erről a TAFA -ról..:))
én az agymenést választottam volna de nincs a listán :))

Tikka írta...

Sajnos nem tudok csatlakozni a játékhoz, de azt el szeretném mondani, HOGY. Vannak olyan emberek akiket én magam ismerek, akik művésznek tartanak Téged. Ezek az emberek mind olyan művészek, akik hiába végeztek olyan iskolát, ami nevében a Művészeti szó is szerepel, s tudásuk is megvan hozzá... Minket sem tartanak annak, mert nincs diplománk. Nem a diploma és egyéb felsőbb végzettség teszi a művészt művésszé. Az olyan emberek, akik bármi okból kifolyólag sorolják a dolgokat, lehetséges nem értenek hozzá. Kell egy szabad pillanat mikor nem befolyásol mások véleménye, s akkor meglátod magadban a választ.

Krizantám írta...

Nemcsak az alkotó energiáidat szeretem a kezed közül kikerülő művészi munkáidban, hanem a mögötte lévő gondolataidat is... :-)))

Másodszor maradok le az Életigenlésről (pedig tudod, hogy nagyon is életigenlő vagyok)...
De most végre elérkezett az idő ennek a blogszülinapnak köszönhetően, hogy életem első Colette-alkotása hozzám kerüljön a BONZSÚR MÁDÁM formájában! :-)))
Jó érzésem van ezzel a szóval kapcsolatban, így biztos hogy nekem valót takar... :-)))
Szeretettel várom!
Kriszta

Kienle Kinga írta...

szia!
csodaszépeket alkotsz, így én is szeretnék zsákbamacskázni :-)
forgószél a választásom
köszönöm

Abile írta...

Szeretem olvasni a gondolataidat az alkotásról... az azzal kapcsolatos érzésekről. Olyanok ezek a szavak, mint egy kellemes jógagyakorlat. Ellazít és felemel. A bölcsek kövét is szeretném... jelen esetben tőled. :o)

Katus írta...

Sajnos én csak most jutottam ide. Lesz még esetleg ilyen zsákbacicád?

CsákniR írta...

Hogy a KULTÚRA MIX kimaradjon, arról szó sem lehet!!
Jelentem jelentkezem érte! És maradok továbbra is hűséges olvasód.

szaberka írta...

Kedves Colette!
Csak most látom, mi történt itt, mire már mindent elkapkodtak előlem! Írod itt közben, hogy vannak még persze tartalékaid (biztos azoknak is van nevük), és ha lehet, szeretnék én is mondjuk kettőt! Kérlek, válassz nekem valami csigás-kerek szépségeket, mert engem is ezek az alakzatok bűvölnek el!
Tetszik, amit csinálsz, ez a való igazság.
Köszönöm
Egy nem tegnapi csendes követőd
Erika

Katus írta...

Én is köszönöm a lehetőséget, bár azt hittem lemaradtam róla. De köszönöm, hogy mégsem.
Ui.: Jó ötlet ez a zsákbamacska. :)

csigaszabo írta...

elmegyek szülni, és tessék... lemaradok :)

Holdasszony írta...

...lemaradtam? No, majd a titkos email :) Colette kedves, én az alkotásokba szinte belelátok, erről nincs papírom sok másról igen, de amikor valakit meggyógyít az ember a papír senkit nem érdekel! Selyembe festem a gondolataimat, a betegeim gyógyult energiáit és ami a világban körülvesz. Minden elismerésem amit alkotsz, amit készítesz, és ahogyan leírod érzéseidet! Csodálom azokat az embereket akik a mai világban felmerik vállalni érzelmeiket, /mert ezt valahogy sokan bűnnek tartják/ pedig ez csoda! Sok boldog ember lenne a világban, ha így gondolkodnának, vagy is hasonlóan ahogy azt Te is teszed! További csodálatos napokat kívánok! Írok a zsákbacicusért :))

orsolya vanessza kiss írta...

Na tessék! :) És én erről lemaradtam :(