2013. május 15., szerda

Mi a célod vele?

Célorientált világban élünk, ez van. Szinte mindenki megkérdezi, hogy nekem mint textilesnek mi dolgom van a konyhában... és hogy keveredtem bele ebbe az éttermesdi mókába? Ez a kérdés kicsit vicces, magamnak lefordítva olyan: miért veszel levegőt? Aztán meg arra van az embernek ideje, amire akarja és ahhoz ért (igazán), amire rászánja az idejét... nem elégszer írom le, engem sosem érdekeltek a papírok, bizonyítványok. Ejnye, még mindig protestálok, most éppen az ellen:  "Semmire nincs időm." Szimplán s egyszerűen bizonyítom a tényt, hogy mindenre van, nem csak nekem másnak is, fejest kell ugrani benne. Nem tudsz úszni? Nem baj, én sem,  majd úszunk együtt az árral;-)

Három nap múlva nyit a Zöld Múzsák. Éppen most élesítem az időkibővítő szerkezetem, hogy mindennel elkészüljünk! Hajrá!


A menü kiválasztásának szempontjai azon kívül, hogy vegán alapanyagokból, azaz kizárólag növényi cuccokat felhasználva készülnek az étkek: szezonalitás és színek, ezek képernyőn keresztül is letölthetők;-), de az  ízélményért  érdemes betérni hozzánk szombaton!


Epres-bodzás-mentás limonádéval készülünk, állítólag nagy lesz a meleg.




Előételnek kenyér chipszet három féle mártogatóssal kap nálunk a vendég.


A desszert lesz a csúcspont:  Bodzaföldi csoki vulkán epres lávával!

A fő fogásról csak annyit,  lesz benne újkrumpli, retek, spenót, kápia- és chili paprika, hagyma, padlizsán és szejtán ... sok-sok friss fűszerrel .... a rendezvény után hozok majd képeket és ha érdekelnek benneteket a receptek, azokat is szép sorjában megírom majd.





8 megjegyzés:

Virág írta...

Milyen szép színek, és hangulatok!
Én ismerek még egy ilyen kérdést: mi hasznod belőle? Sokszor hallottam már, és sokszor válaszoltam pont ezt: semmi. Nem mindig a haszon a fontos.
Az időkibővítő receptjét lehetne? Bár pont ez a hét a jó példa arra, hogy tényleg mindenre van időnk, amire valójában akarjuk is hogy legyen. Ez egy csodás hét! .....minden hét csodás!
És még azt is ide szeretném írni - mert most eszembe jutott - a rádióban hallottam, hogy: Ha elszalasztasz egy pillanatot, sebaj, a következőben újra kezdheted! :)

Feszter írta...

Értelmes hozzászólás helyett az én címkéim: mese, színek, hangulatok, ZöldségGuru, fűszer, illat (és valamilyen érthetetlen okból levendula)

Monika írta...

De jó,de jó!!!!!Én is találok mindig valami újat,ami hozzátartozik az élethez,csak éppen most jobban érdekel és jobban elmerülök benne!
Nagyon gusztusos minden!!!!!!Én szeretném a recepteket!
Innen ínyenckedek a fotókon.:)

Colette írta...

A második kérdés párban jár az elsővel;-)... Egyiknek sincs sok értelme...de ugyi az érzelmi megközelítések oldalán állunk... Milyen érdekes, hogy egy napra esnek kihívásaink. A tiéd mintha egy másik időpontra lett volna először meghirdetve?!

Colette írta...

Ha levendula, akkor annak is ott kell lenni a sorok között megbújva...elgondolkodtat a képzettársításod.

Colette írta...

Lesznek receptek Mammka, csak nekem az a része a legnehezebb, de igyekszem lejegyzetelni, amit szombatra végül sikerül elkészítenem... sajna a konyha területén sem fejlődött semmit az állandóság tűrésem, folyamatosan változtatok mindenen;-)

Makay Anikó írta...

Kedves Colette,
azt hiszem egy kicsit hosszabb lett a megjegyzésem, mint ami ide férne. Szóval inkább ide tettem:
http://makayaniko.blogspot.hu/2013/05/barazda-lemezen-avagy-letrehozas.html

Puszi, Anikó

Colette írta...

...köszönöm, hogy a virágnyelvet kibontottad szirmaira!:-)