Célorientált világban élünk, ez van. Szinte mindenki megkérdezi, hogy nekem mint textilesnek mi dolgom van a konyhában... és hogy keveredtem bele ebbe az éttermesdi mókába? Ez a kérdés kicsit vicces, magamnak lefordítva olyan: miért veszel levegőt? Aztán meg arra van az embernek ideje, amire akarja és ahhoz ért (igazán), amire rászánja az idejét... nem elégszer írom le, engem sosem érdekeltek a papírok, bizonyítványok. Ejnye, még mindig protestálok, most éppen az ellen: "Semmire nincs időm." Szimplán s egyszerűen bizonyítom a tényt, hogy mindenre van, nem csak nekem másnak is, fejest kell ugrani benne. Nem tudsz úszni? Nem baj, én sem, majd úszunk együtt az árral;-)
Három nap múlva nyit a Zöld Múzsák. Éppen most élesítem az időkibővítő szerkezetem, hogy mindennel elkészüljünk! Hajrá!
A menü kiválasztásának szempontjai azon kívül, hogy vegán alapanyagokból, azaz kizárólag növényi cuccokat felhasználva készülnek az étkek: szezonalitás és színek, ezek képernyőn keresztül is letölthetők;-), de az ízélményért érdemes betérni hozzánk szombaton!
Epres-bodzás-mentás limonádéval készülünk, állítólag nagy lesz a meleg.
Előételnek kenyér chipszet három féle mártogatóssal kap nálunk a vendég.
A desszert lesz a csúcspont: Bodzaföldi csoki vulkán epres lávával!
A fő fogásról csak annyit, lesz benne újkrumpli, retek, spenót, kápia- és chili paprika, hagyma, padlizsán és szejtán ... sok-sok friss fűszerrel .... a rendezvény után hozok majd képeket és ha érdekelnek benneteket a receptek, azokat is szép sorjában megírom majd.
8 megjegyzés:
Milyen szép színek, és hangulatok!
Én ismerek még egy ilyen kérdést: mi hasznod belőle? Sokszor hallottam már, és sokszor válaszoltam pont ezt: semmi. Nem mindig a haszon a fontos.
Az időkibővítő receptjét lehetne? Bár pont ez a hét a jó példa arra, hogy tényleg mindenre van időnk, amire valójában akarjuk is hogy legyen. Ez egy csodás hét! .....minden hét csodás!
És még azt is ide szeretném írni - mert most eszembe jutott - a rádióban hallottam, hogy: Ha elszalasztasz egy pillanatot, sebaj, a következőben újra kezdheted! :)
Értelmes hozzászólás helyett az én címkéim: mese, színek, hangulatok, ZöldségGuru, fűszer, illat (és valamilyen érthetetlen okból levendula)
De jó,de jó!!!!!Én is találok mindig valami újat,ami hozzátartozik az élethez,csak éppen most jobban érdekel és jobban elmerülök benne!
Nagyon gusztusos minden!!!!!!Én szeretném a recepteket!
Innen ínyenckedek a fotókon.:)
A második kérdés párban jár az elsővel;-)... Egyiknek sincs sok értelme...de ugyi az érzelmi megközelítések oldalán állunk... Milyen érdekes, hogy egy napra esnek kihívásaink. A tiéd mintha egy másik időpontra lett volna először meghirdetve?!
Ha levendula, akkor annak is ott kell lenni a sorok között megbújva...elgondolkodtat a képzettársításod.
Lesznek receptek Mammka, csak nekem az a része a legnehezebb, de igyekszem lejegyzetelni, amit szombatra végül sikerül elkészítenem... sajna a konyha területén sem fejlődött semmit az állandóság tűrésem, folyamatosan változtatok mindenen;-)
Kedves Colette,
azt hiszem egy kicsit hosszabb lett a megjegyzésem, mint ami ide férne. Szóval inkább ide tettem:
http://makayaniko.blogspot.hu/2013/05/barazda-lemezen-avagy-letrehozas.html
Puszi, Anikó
...köszönöm, hogy a virágnyelvet kibontottad szirmaira!:-)
Megjegyzés küldése