2012. május 17., csütörtök

Mit tervezünk az Isten háta mögé?

Van egy HELY. Nézem a képeket... talán az Isten színe előtt jobban illik rá:-) Aki már járt ott osztja erősen érzelmi befolyás alatt álló véleményemet. Lábnyomok a poros úton az Isten háta mögött, érdemes elgondolkodni hogy idén a tiédet is ott hagyod-é? Kisnyalka visszavár! Augusztus 6-12-ig kitárja ajtaját.  


fotó: csutkailda

Igen, talán az egy jó hír, hogy tervek és programok vannak, nevezzük tervezett programnak vagy program tervezetnek úgyis beszövi  pókhálószerűen  a spontanitás, és mindenestül felfogatjuk az ötleteinkkel, de legalább vannak. 

1. NAP

- Augusztus 6. az érkezés napja, ami  nagyjából úgy szokott kinézni, hogy egész délelőtt folyamatosan érkezünk. Különböző  távolságokról, van aki 20 km-ről, de van aki 220 km-ről az előre el nem tervezett akadályokkal együtt, mi pedig együtt örülünk a megérkezetteknek.

Nem késlekedünk sokat a közös ebéd után  megkezdjük a  munkát: " Alkotunk, tehát vagyunk"- játékos és interaktív kreativitásébresztő Homokozó módra, avagy "kezdjük ott, ahol vagyunk és alkossunk azzal, amink van"!  Bevezető foglalkozás ismerkedési, önismereti és kreativitásfejlesztési gyakorlatokkal, ahol megmozgatunk olyan izmokat, amelyek létezéséről még senki sem hallott... erről szól a kreativitás, ugye?... kínálja mindezt Rita és Timi, a Kreatív Homokozó lelkes alapítói.

2. NAP

- Augusztus 7. kedd és innentől a közös foglalkozások kezdési időpontja 9 óra. Előtte lehetőség van kora reggeli sétára a természetbe, napfelkeltét nézni, fotózni, meditálni vagy mozgásos meditáció gyanánt elnyargalni a főútig, meg vissza, egyszer, kétszer, háromszor:-) Jajjj, de nagyon várom én ezt a hetet!!!

Nyolc óra magasságában tálaljuk a közös reggelit, és itt szükséges megjegyeznem  a közös étkezések fontosságát... reggeli, edéd és vacsora alkalmával. Egyéb tábori szabályok nem igazán lesznek, de a közös étkezések időpontját szigorúan betartatjuk:-)

" Az írás megmarad..."- nyomda és füzetkészítés kreativitás gyakorlatokkal fűszerezve. Közben beszélgetünk az írásról, alkotás folyamatairól és sok más egyébről, közben elsajátítjuk a nyomdakészítés fortélyait és elkészül a saját füzet... titkoknak, ötleteknek, gondolatoknak... mindez Rita és Timi vezetésével.
Amióta van füzetem tőlük és írok is bele, sokkal összeszedettebb vagyok, kevésbé szétfolyós... a lapok  és a sorok monotómiája sorokba rendezi a gondolataimat...
3. NAP

- Augusztus 8. szerdán előmaradnak a festékek, de mélyebbre megyünk a ( hagyományos) batikolás erdejébe, ahol Hokata lesz a vezetőnk. Az alapok megismerése után az ismeretlen sűrűjébe vetjük bele magunkat, csak bízni tudok benne, hogy hazatalálunk:-) Mindenesetre jó ha a hátizsákodba teszel madzagot, parafa dugót, menetes csavarokat, facsipeszt, vöröshagymát, tűt, cérnát, fóliát. Hogy minek? Az majd a túlélő gyakorlaton kiderül... mindent előre azért nem árulhatunk el:-) 


4. NAP

- Augusztus 9. amikor a meglepetésekre is sor kerül. Nagyjából eddig pamut anyagokkal és textil festékekkel játszódtunk, kreatív helyzetgyakorlatokkal megspékelve. A meglepetés napon  a nuno nemez technika alapjaival ismerkedünk és mindenki elkészíthet Nia segítségével egy chiffon stólát, amire színes merino gyapjúval pamacsokat, indákat, csigákat varázsolunk... a képzelet határtalan. Locsoljuk, simogatjuk, gyúrjuk mindaddig, míg a gyapjúszálak a selyembe végérvényesen bele nem kapaszkodnak, s lesznek egymáséi örökkön-örökké. 5-6. NAP


Nos, eddig hogy tetszik?  Velünk tartasz? Szerinted mit csinálunk a befejező két napon? Varrni is kéne, vagy nem?:-) Augusztus 10-11. az én ( colette) napom, varrunk, hajtogatunk... egyetlen kiindulás a négyzet alakú anyag... tetőtől talpig felöltözünk belőle.Ha a táborral kapcsolatosan bármilyen információra, bővebb tájékoztatásra van szükséged
colette.color@gmail.com címre várom kérdéseidet.

2 megjegyzés:

Teklagyöngy írta...

Fúú, mindez nagyon izgalmasnak hangzik. Ha minden igaz, Anyum Tekla és én ott leszünk!

Hunszil írta...

A családi nyaralásunk megint egybe esik :((( úgy szeretnék már egyszer lemenni hozzátok... :(((